| Poradniki Counter-Strike 1.6 Krok po kroku wszystkie poradniki, tutoriale i instrukcje do gry Counter-Strike 1.6! Zmniejszanie pingu, bindowanie, ustawianie rate, robienie bunnyhopa i inne! |
![]() |
| | #1 |
| Wiek: 21
| Zmiana tapety w menu głównym w CS.
Jak szybko i w łatwy sposób zmienić te starą monotonną tapetę/tło w głównym menu CS'a. Pokarze na przykładzie programu "cake". 1. Pobieramy program Cake. [w załączniku ;D]. 2. Tworzymy własne tło/obrazek w GIMPIE, PS'ie, czy w czym kto lubi, bądź po prostu pobieramy własny obrazek. On będzie naszym tłem do CS'a. Rozdzielczość obrazka/tapety powinna być najlepiej tej samej rozdzielczości, co CS'a albo większe, bo jeśli będzie mniejsza rozdziałka to obraz się rozciągnie i będzie widać pixele. 3. Uruchamiamy program Cake. 4. Wybieramy "Load Image" i szukamy obrazu, który chcemy zrobic jako tło menu CS'a. Teraz jeśli już się załadował obraz można go zapisać w nowym folderze, aby nie pomieszać tego obrazu z oryginalnym tłem. Ale można od razu nadpisać stare tło nowym. 5. Klikamy "Save to Directory..." i albo tego nowego folderu, aby nie pomieszać albo od razu przechodzimy do folderu ze starą tapetą. Np. STEAM C:\Program Files\Steam\SteamApps\"twój login w STEAM'ie"\counter-strike\cstrike_polish\resource\background Np. NS C:\Program Files\CS1.6\cstrike_polish\resource\background Możliwe, że nie będzie w folderze 'cstrike_polish' tylko w 'cstrike', bo może gracie w ang. wersji ;P. Jeżeli nie znaleźliście tego folderu to trzeba go najpierw stworzyć. ---------- Ten program nie trzeba instalować działa b. dobrze i szybko. Ale można użyć innego programu do zmiany tła w CS. Ten inny program zwie się "CS back maker". Ten program się instaluje, ale jest trochę b. rozbudowany niż cake, bo może zmieniać tła menu w różnych grach ze STEAM, np. CS 1.6, CS:CZ, DoD i chyba coś tam jeszcze. Poradniczek trochę z neta i moje doświadczenia. |
| |
![]() |
| Tagi |
| glownym, menu, tapety, zmiana |